Bílé těstoviny jsem absolutně vyřadila díky jednoduchým cukrům, které obsahují, ze svého jídelníčku. Občas si ale dopřeji celozrnné, které mají komplexní sacharidy a nedělají nám nepořádek v hladině našeho krevního cukru. Tentokrát jsem vyzkoušela jemnou kombinaci pórku, žampionů a sušených rajčat, jejichž chuť jsem navíc zjemnila ricottou a parmazánem. Zde je tedy recept.
Ingredience:
250 g celozrnných penne
1 menší pórek
4 velké žampiony
5 kousků sušených rajčat v oleji
Hrst piniových oříšků
3 polévkové lžíce ricotty
2 lžíce kvalitního bílého vína (nemusíme)
Parmazán pro posypání
Rozmarýn, sůl a pepř na dochucení
Postup:
Pórek osmahneme na olivovém oleji, přidáme žampiony, ochutíme rozmarýnem a solí. Podlijeme vínem a chvíli dusíme. Přidáme sušená rajčata, vmícháme uvařené penne (podle citu, můžeme jich dát i méně), dochutíme ricottou, piniovými oříšky a dosolíme dle chuti. Podáváme s kousky parmazánu a čerstvým pepřem.
Tip:
Piniové oříšky můžete lehce opražit, ale pozor, stačí jim na pánvi doopravdy jen chvíle.
Když se tohle jídlo vařilo…
Bylo naprosto vyhovující Márovi a Dádovi, mým nevlastním synům :o) Naproti tomu můj muž úplně (jen částečně) uchvácený nebyl, protože má rád těstoviny pálivé a tomatové.