Batáty jsem poprvé jedla před mnoha lety v Thajsku a jsem nadšená z toho, že jsou k dostání i v České republice. Tyto sladké brambory jde připravit na mnoho způsobů, a pokud je upečete, mají skvělou výraznou chuť. Dnešní recept je skutečně lehký, a zároveň hýří zajímavou kombinací chutí.
Ingredience:
Balíček polníčkového salátu
2 velké batáty
Čerstvý kozí sýr
Čerstvý koriandr
Garam masala (směs indického koření)
Olivový olej, balsamico a sůl na dochucení
Postup:
Předehřejeme troubu na 170 stupňů. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. Přesuneme je na plech s pečícím papírem, pokapáme olivovým olejem, osolíme a okořeníme Garam masalou. Dáme vše péct přibližně na 10-15 minut.
Opereme polníček, přidáme olivový olej a balsamico. Zkuste použít to ve formě sirupu, chuť má sladší a výraznější. Servírujte salát na talíř, ozdobte upečenými batáty a nakrájeným kozím sýrem. Salát ochuťte o čerstvý koriandr a případně i dýňová semínka. Dobrou chuť. 🙂