Batáty po indicku s kozím sýrem na polníčkovém salátu

Batáty jsem poprvé jedla před mnoha lety v Thajsku a jsem nadšená z toho, že jsou k dostání i v České republice. Tyto sladké brambory jde připravit na mnoho způsobů, a pokud je upečete, mají skvělou výraznou chuť. Dnešní recept je skutečně lehký, a zároveň hýří zajímavou kombinací chutí.

Ingredience:

Balíček polníčkového salátu

2 velké batáty

Čerstvý kozí sýr

Čerstvý koriandr

Garam masala (směs indického koření)

Olivový olej, balsamico a sůl na dochucení

Postup:

Předehřejeme troubu na 170 stupňů. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. Přesuneme je na plech s pečícím papírem, pokapáme olivovým olejem, osolíme a okořeníme Garam masalou. Dáme vše péct přibližně na 10-15 minut.

Opereme polníček, přidáme olivový olej a balsamico. Zkuste použít to ve formě sirupu, chuť má sladší a výraznější. Servírujte salát na talíř, ozdobte upečenými batáty a nakrájeným kozím sýrem. Salát ochuťte o čerstvý koriandr a případně i dýňová semínka. Dobrou chuť. 🙂

18083845_10211006544173238_2028701031_o

18119879_10211007928407843_834242656_o