Bezlepkové tagliatelle s brokolicí, cuketou a česnekem

Před několika měsíci jsem se rozhodla, že vyzkouším žít bez lepku a uzpůsobuji tomu i moje vaření. Objevila jsem tak nové možnosti v mé kuchyni i v oblasti nákupu surovin, které mohou být stejně dobré a zároveň bezlepkové. Mezi ně patří i bezlepkové tagliatelle, které si nakupuji v italském obchůdku v Průhonicích. Zde je na ně odkaz: Wine Food Market – bezlepkové těstoviny

A jdeme na recept 🙂

Ingredience:

Bezlepkové tagliatelle (můžete použít i klasické)

Brokolice, cuketa, sušená rajčata

Česnek (na plátky a kousek na dochucení)

Rozmarýn a sůl

Bílé víno (nemusí být)

Parmesan

Postup:

Těstoviny uvaříme dle návodu. Ve woku orestujeme česnek na plátky, přidáme brokolici (nakrájejte i na menší kousky), cuketu a okořeníme rozmarýnem se solí. Po chvíli restování podlijeme bílým vínem a na závěr přidáme nakrájená sušená rajčata. Do směsi vmícháme těstoviny, dochutíme solí, utřeným česnekem a bylinkami (pokud máme čerstvé). Na těstoviny nastrouháme parmesan (ideální je vcelku, strouhaný nemá takové aroma).