Pohankové nudle se špenátem a tempehem

Pohankové nudle jsou v mé kuchyni jednou z „pohotovostních“ surovin, stejně jako červená čočka a žlutý hrách. Když není moc času a je chuť na něco teplého do žaludku, máte z těchto surovin výborné jídlo za pár minut. Objednávám si je na internetu a mám je vždy ve svých zásobách. V lednici mi křičel čerstvý špenát (nesnáším vyhazování potravin) a žampióny.. pár minut a recept je na světě.

Ingredience:

Pohankové nudle (uvařené)

Cibule (nakrájená na jemné proužky)

Čerstvé žampióny

Tempeh

Nama Shoyu

Čerstvý špenát

Nasekané mandle na ozdobu

Postup:

Pohankové nudle uvaříme dle návodu. Ve woku osmahneme cibulku, přidáme nakrájené žampióny, čerstvý špenát a tempeh nakrájený na kostičky. Ochutíme s Nama Shoyu (pozor na množství) a mícháme, dokud se špenát nezmenší. Nakonec vmícháme uvařené nudle. Ozdobíme nasekanými mandlemi a již dále nesolíme. Tempeh i sójová omáčka jsou dostatečně slané.

Zkuste také: Mandlovo – čokoládové makronky