Jednoduchý, lehký obídek, který vás díky kombinaci tymiánu, ricotty a citrónu určitě chuťově oblaží.
Recept je pro dvě osoby, ale můžete rýži podávat i k bílé rybě jako přílohu, poté vystačí pro 4 osoby.
Já si k rizotu dala čerstvý hlávkový salát s jednoduchou zálivkou (olivový olej, balsamico, pepř), maximální spokojenost 🙂
Ingredience:
1 menší hrnek basmati rýže
1 malá brokolice
1 mrkev
5 větších hub shitake
Čerstvý rozmarýn
2 lžíce ricotty
Olivový olej
Citrón
Fleur del Sel a pepř na dochucení
Bílé víno na podlití
Postup:
Uvaříme basmati dle návodu. Mezitím si nakrájíme brokolici a houbičky, nastrouháme mrkev a rozmarýn. Zeleninu a houby orestujeme na pánvi, podlijeme vínem, osolíme a necháme chvíli dusit (tak, aby nám zelenina zůstala pevná a čerstvá). Přidáme uvařenou rýži, promícháme, přidáme ricottu a čerstvý tymián. Prohřejeme a dochutíme fleur del sel, pepřem a zakápneme citrónem.
Já jsem si rizoto ještě posypala zlehka parmazánem a neodolala jsem zakápnout jej olivovým olejem s citrónem od Jamie Olivera 🙂 K tomu salátek a o blaženost bylo postaráno!