Další z řady mých “rychleněcokjídlu” salátů. Zálivka je svěží, výborná pro letní dny. Záměrně zde neuvádím přesný poměr ingrediencí, protože každý máme jiné chutě. Zkuste si poměr vymyslet a nic se nestane, když budete postupně doplňovat podle chutě. Nebojte se testovat!
Ingredience na salát
Hlávkový salát
Sherry rajčata
Dýňová a sezamová semínka (směs)
BIO cottage
Zelený chřest
Trochu másla z kozího mléka (prodává Billa)
Dresink:
Olivový olej s citroónem (skvělý má Jamie Olivier)
Aceto rosso
Aceto crema bílé
Trochu javorového sirupu (kdo má raději sladší)
3 stroužky česneku
Kefírové mléko
Sušená pažitka
Postup:
Připravíme si nejdříve dresink. Všechny ingredience kromě javorového sirupu dáme do mixéru a zpracujeme. Ochutnáme a dle potřeby doplníme javorový sirup.
Zelený chřest omyjeme, odkrojíme spodní část a dáme do parního hrnce, vaříme dle návodu. Hotový chřest smícháme s máslem z kozího mléka.
Zeleninu natrháme a nakrájíme na kousky a přidáme dresink. Promícháme rukama, aby se zelenina s dresinkem dobře spojila.
Do misek rozdělíme salát, na něj cottage, ozdobíme zeleným chřestem a posypeme semínky.