Salát se svěžím dresinkem a zeleným chřestem

Další z řady mých “rychleněcokjídlu” salátů. Zálivka je svěží, výborná pro letní dny. Záměrně zde neuvádím přesný poměr ingrediencí, protože každý máme jiné chutě. Zkuste si poměr vymyslet a nic se nestane, když budete postupně doplňovat podle chutě. Nebojte se testovat!

Ingredience na salát

Hlávkový salát

Sherry rajčata

Dýňová a sezamová semínka (směs)

BIO cottage

Zelený chřest

Trochu másla z kozího mléka (prodává Billa)

Dresink:

Olivový olej s citroónem (skvělý má Jamie Olivier)

Aceto rosso

Aceto crema bílé

Trochu javorového sirupu (kdo má raději sladší)

3 stroužky česneku

Kefírové mléko

Sušená pažitka

Postup:

Připravíme si nejdříve dresink. Všechny ingredience kromě javorového sirupu dáme do mixéru a zpracujeme. Ochutnáme a dle potřeby doplníme javorový sirup.

Zelený chřest omyjeme, odkrojíme spodní část a dáme do parního hrnce, vaříme dle návodu. Hotový chřest smícháme s máslem z kozího mléka.

Zeleninu natrháme a nakrájíme na kousky a přidáme dresink. Promícháme rukama, aby se zelenina s dresinkem dobře spojila.

Do misek rozdělíme salát, na něj cottage, ozdobíme zeleným chřestem a posypeme semínky.