Kokosky jsou výborná drobnost ke kávě a já jsem nějakou dobu hledala jednoduchý recept, který by zároveň vyhovoval mému zdravému měřítku. Tento recept na kokosky je extrémně jednoduchý a tak je peču nejen na Vánoce, ale také přes rok ke kávě. Kokosky vám vydrží i dva týdny v plechové dóze a tak jsou dobré v době, kdy nemáte chuť nic péct.
Ingredience:
2 BIO vejce (celé)
175 gramů hnědého cukru
250 gramů kokosu
Postup:
I když se vám bude zdát, že je kokosu mnoho, dodržte poměry ingrediencí. Smíchejte vše dohromady a dlaněmi vytvořte kuličky. Ty položte na plech a jemně zmáčkněte. Pečte v předem vyhřáté troubě při cca 180 stupních než zezlátnou (cca 15 minut).
Tmavé kokosky
Pokud chcete vyzkoušet i jiné kokosky, vmíchejte do směsi 2 čajové lžíce Carobely (karobové pasty).