Tvarohový špaldový koláč s ovocem

Tento recept není můj originální a s dovolením jej předávám dále od Hanky Zemanové, která jej uvádí v BIO abecedáři. Koláč je rychlý, výborný a také zdravý.  Co více si přát?

Ingredience:

50g špaldové krupice

50 g kukuřičné polenty instantní

2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu (prodává DM)

0,5 lžičky pravé vanilky (pokud nemáte, nevadí)

250 g biotvarohu

70g másla

1 velké biovejce

70 ml agáve sirupu

2 lžíce citrónové šťávy

ovoce (ideální je čerstvé, ale může být i zmražené, já ráda dávám borůvky nebo maliny)

Vyhřejte horkovzdušnou troubu na 160 stupňů. Smíchejte všechny suroviny kromě ovoce smíchejte. Lehce vmíchejte ovoce, pokud používáte mražené, nechte jej rozmrazit a osušte jej. Vysypte celozrnnou moukou formu (já používám biskupský chlebíček anebo dortovou), nalijte těsto a dejte péct  na cca 30 minut.