Tento recept není můj originální a s dovolením jej předávám dále od Hanky Zemanové, která jej uvádí v BIO abecedáři. Koláč je rychlý, výborný a také zdravý. Co více si přát?
Ingredience:
50g špaldové krupice
50 g kukuřičné polenty instantní
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu (prodává DM)
0,5 lžičky pravé vanilky (pokud nemáte, nevadí)
250 g biotvarohu
70g másla
1 velké biovejce
70 ml agáve sirupu
2 lžíce citrónové šťávy
ovoce (ideální je čerstvé, ale může být i zmražené, já ráda dávám borůvky nebo maliny)
Vyhřejte horkovzdušnou troubu na 160 stupňů. Smíchejte všechny suroviny kromě ovoce smíchejte. Lehce vmíchejte ovoce, pokud používáte mražené, nechte jej rozmrazit a osušte jej. Vysypte celozrnnou moukou formu (já používám biskupský chlebíček anebo dortovou), nalijte těsto a dejte péct na cca 30 minut.