Tak si často říkám, co si na ten suchar namažu, když mi nedělají dobře sýry. Kupované tofu a jiné luštěninové pomazánky mi nějak nejedou, kromě toho je skvělé, když máte nad přísadami 100% kontrolu. A tak jsem si začala vyrábět pomazánky sama. Není to vůbec těžké, zkuste to také! Jen nezapomeňte, že musíte mít mixér 🙂
Ingredience:
2 hrnky bílých fazolí (vařených a předem namočených)
1/2 hrnku kešu oříšků
1/2 hrnku olivového a lněného oleje
Hrst čerstvého koriandru
1 polévková lžíce tahini (pokud nemáte, dejte alespoň sezamová semínka)
3 stroužky česneku
Šťáva z 1 limetky
Špetka soli
Postup:
Fazole si jeden den předem namočíme, můžeme jich rovnou namočit více a zbytek použít například do polévky nebo na kaši. Druhý den fazole uvaříme do měkka, můžeme použít zeleninový BIO bujón.
Do mixéru dáme šťávu z limetky, oleje a kešu, rozmixujeme. Poté přidáme ostatní ingredience a umixujeme do hladké pomazánky. Pokud je směs příliš hustá, přidáme limetkovou šťávu nebo olej dle chuti.