Jablečná omeleta z ovesných vloček

Nevím, jak jste na tom se snídáním vy, ale mně trvalo vcelku dlouhou dobu, než jsem začala pořádně a zdravě snídat. Až bych řekla, že to byl jeden z nejtěžších kroků v mé změně životního stylu. Tahle omeleta (která se dá obměnit na tisíc způsobů), mi hodně pomohla. Je totiž dobrá, zdravá, rychlá a v zimě teplá. Pokud si říkáte, že na takové patlání po ránu nemáte čas, mohu vás uklidnit. Když skutečně spěchám, směs si připravím den předtím a poté ji jen dám na pánev. Za pět minut máte hotovo! Tak tedy, jak na to a co tam všechno dát?

2 porce (1 velká omeleta)

Ingredience:

2 BIO vejce

1 nastrouhané jablko (i se slupkou)

3 polévkové lžíce ovesných vloček (lepší jsou mleté)

1 polévková lžíce sušeného sójového mléka

Skořice (i na posypání)

Na ozdobu vlašské ořechy, polotučný tvaroh

BIO kokosový olej (prodává dobrý DM drogerie)

Postup:

Pokud se děsíte cholesterolu ze žloutků, dejte si jeden stranou. Já ale doporučuji žloutky nechat, protože jak se ukazuje, žloutkům je jejich negativní význam připisován neprávem, více zde: Cholesterol a žloutky.

Smíchejte tedy vejce s ovesnými vločkami a s nastrouhaným jablkem (já mám raději nahrubo), přidejte sójové sušené mléko a trochu skořice. Zahřejte pánev, kápněte na ni BIO kokosový olej a vlejte omeletu. Protože je hodně široká, neobracejte ji a postupně ji nechte dojít na pánvi. Pozor aby se vám nepřipálila.

Omeletu ozdobte vlašskými ořechy, posypte dle chuti skořicí a přidejte k ní kopeček tvarohu (nemusí být). Rozdělte na dva kousky anebo celou snězte :o)

Tip:

Místo jablka použijte 1 rozmačkaný banán a místo skořice použijte kokos nebo rozinky.