Objevila jsem další báječnou kombinaci červená čočka – růžičková kapusta. Nejdříve tu byla jen chuť na čočku a kaši, ale co k ní. Na bílkovinu ani čerstvou zeleninu chuť nebyla. A tak jsem pustila mozkovou kombinatoriku na plné brátky a vznikl z toho pokrm hoden publikování. Možná se vám bude zdát název překombinovaný, ale až ochutnáte všechny ty dobroty dohromady, pochopíte, že se nedal zkrátit.
Ingredience:
2 šálky červené čočky
1 větší mrkev
1 BIO zeleninový bujón
Špetka miso pasty (nemusí být)
Hrst klíčků dle chuti
6 – 20 kousků růžičkové kapusty (dle počtu strávníků)
Hrst čerstvé bazalky
Kvalitní olivový olej
Mořská sůl
2 polévkové lžíce konopného semínka
Postup:
Nejdříve si připravíme kaši. Červenou čočku propláchneme, přidáme vodu, zeleninový bujón, na kousky nakrájenou mrkev a dáme vařit. Až se ingredience uvaří (mrkev zdržuje nejvíce), přidáme trochu miso pasty a necháme odpočinout. Po chvíli slijeme přebytečnou vodu a pomocí ručního mixéru zpracujeme do hladké kaše. Růžičkovou kapustu omyjeme a uvaříme ideálně na páře, trvá to pár minutek. Mezitím si připravíme pesto tak, že dáme bazalku spolu s olivovým olejem a konopným semínkem do mixéru a umixujeme dohladka, osolíme dle chuti.
Uvařenou kapustu obalíme v konopném pestu a spolu s čočkovou kaší ozdobenou klíčky podáváme.