Indická polévka ze žlutého hrachu

Miluju jednoduché polévky. Hlavně v zimě, krásně prohřejí zkřehlé tělo, dobijí nám baterky a nezatíží naše tělo. Poslední dobou jsem si zamilovala polévky zeleninové a mám novou úchylku všechno mixovat ponorným mixérem. Tahle polévka mixovaná není, ale je ze žlutého hrachu, který je mým novým oblíbencem ve světě polévek. Je to pro mě takový malý brácha červené čočky, a spolu s ní patří mezi premianty mé polívkové mánie. Polévka, kterou vám předkládám, trvá sotva 15 minutek. Dělám ji obvykle ráno spolu s kávou a mám ji prostě cobydup.

Porce pro 2 osoby| 15 minut přípravy | lehce uvařitelné

Ingredience:

2 hrnky žlutého loupaného hrachu

2 malé brambory (ideálně červené – neobsahují cukr)

1 mrkev

2 lžíce vegety bez glutamanu

1 lžíce sušeného kuřecího vývaru BIO (prodává DM drogerie)

Curry madras (může být i klasické)

Koriandr (nemusí být)

Trocha soli a pepře (podle vaší chuti)

Postup:

Hrách nasypeme do hrnce a propláchneme jej studenou vodou. Přidáme vodu (množství podle toho, jak chceme mít polévku hustou). Do hrnce přidáme vegetu, vývar, nadrobno nakrájenou mrkev a brambory. Osolíme a přidáme koření. Vaříme do změknutí brambor (cca 10 minutek). Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Tip:

Stejným způsobem  můžete udělat červenou čočku, místo koriandru a curry madras použijte oregano a na závěr ochuťte čerstvě vymačkaným česnekem.