Přiznávám se, jsem kari-maniak. Ať je to klasické indické nebo thajské kari, na sladký nebo slaný způsob.. V Thajsku jsem si navíc zamilovala batáty, což jsou sladké brambory, které jsou v ČR sice hůře k sehnání, ale jsou. Nabízí je Makro, anebo si je můžete objednat v rámci Freshbedynky.cz. A když se spojí batáty s indickým kari.. je z toho jednoduše dobré, lehké jídlo 🙂
Ingredience (pro 2 osoby):
1 BIO brokolice
Kokosový olej
2 batáty
1 šálek červené čočky
Kokosové mléko
Indické kari
Fleur de Sel a lanýžový olej na dochucení
Postup:
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Čočku propláchneme a také uvaříme. Brokolici uvaříme na páře, abychom z ní získali nějaké ty živiny. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme kari. Přidáme uvařené batáty, scezenou červenou čočku, promícháme, přidáme kari dle chuti (ano znovu) a osolíme (klasickou solí). Zjemníme kokosovým mlékem a na závěr přidáme brokolici. Před podáváním dochutíme pomocí Fleur de Sel. Já jsem měla ještě chuť na kvalitní olej a pokapala si jídlo lanýžovým olejem.
Již několik dní jsem si dokola četl recept na Indické kari a dnes dopoledne jsem ho konečně vyzkoušel. Bylo v menší úpravě, ale skvělé. Batáty jsem nahradil cuketou, což je totální rozdíl, ale i tak jsem si velmi pochutnal a protože jsem zvědavý, jak to bude chutnat dle pravého receptu, koupil jsem dnes batáty a zítra k obědu jedu nanovo :o) Lenčiny recepty naprosto odráží její osobnost, moc se těším až vyzkouším další, jsou kreativní a chuťově famóóóózní. Díky, Karel Tejček